Velik izziv nam je letos predstavljalo tudi sodelovanje s podjetjem Beiersdorf in promocija njihove blagovne znamke Eucerin, katere izdelki so na voljo zgolj v lekarnah. Skladno s tem so tudi naše promocijske aktivnosti dobile nove razsežnosti, saj se je del naše promocijske ekipe za nekaj časa preselil v lekarne po celi Sloveniji.

Z veseljem smo se soočili z drugačnimi pristopi dela, saj svetovanje v lekarnah zahteva precej drugačne načine komuniciranja, kot jih zahtevajo klasične promocije v trgovskih centrih.

Poudarek je bil predvsem na izdelkih za zaščito pred soncem, zveste kupce pa smo v času promocije nagrajevali tudi z lepimi nagradami.

Delovali pa nismo zgolj v lekarnah ampak smo se udeležili tudi posameznih dogodkov na prostem in v trgovskih centrih. Najodmevnejša sta bila dogodek na »Dan zaščite pred soncem« in tridnevna promocija v sodelovanju z lekarno v ljubljanski Supernovi.

Na omenjenih dogodkih je delovalo več promotorjev hkrati, saj smo želeli zajeti čim večje število ljudi, ki so bili pripravljeni prisluhniti pomembnosti zaščite pred soncem.V Supernovi smo bili razdeljeni na dve ekipi – ena je delovala v sami lekarni, druga pa v avli pred njo. Na tak način smo nagovorili tudi veliko število tistih, ki tisti dan sicer ne bi prišli v lekarno in bi našo promocijo spregledali.

Vsem, ki so nam bili pripravljeni prisluhniti smo delili brezplačne vzorce za zaščito pred soncem, dobili so tudi informativno zloženko, otroci pa so bili deležni raznih zaščitnih kap, indikatorjev moči sončnih žarkov v obliki zapestne ure, mehurčkov, itd.

Promocijo smo zaključili z ogromnim številom osveščenih ljudi, nasmejanih otrok, zadovoljnih staršev in v končni fazi tudi z odličnim prodajnim rezultatom.